Vilka kan ha nytta av proteinpulver?

För de allra flesta är tillskott av protein i form av proteinpulver helt onödigt. Marknaden för proteinpulver har ökat mycket på senare år. Pulvren finns att köpa i hälsokostbutiker, fitnessbutiker och även på livsmedelsaffärer. Men vem kan ha nytta av att tillföra extra protein i pulverform?

Proteinpulver och shakeEfterfrågan på protein i pulverform har ökat stadigt de senaste åren. Arla är en av de producenter som förser råvara till tillverkarna och säljer flera hundra ton per år i Europa.

För de allra flesta helt onödigt

Den vanligaste associationen till proteinpulver är att det behövs för muskelbyggande. Det är visserligen sant att proteiner är viktigt för att bygga muskler. Däremot behöver de allra flesta som styrketränar inte nödvändigtvis tillföra proteinerna i pulverform. En bra kost ger tillräckligt med protein för att kroppen ska klara av uppbyggnaden.

Bekvämt sätt att tillgodose proteinbehovet

Det är av bekvämlighetsskäl man kan överväga att köpa proteinpulver. Det är ju väldigt smidigt och enkelt att blanda pulver med vatten och samtidigt då veta att man fått i sig tillräckligt med proteiner. Sen kan det faktiskt vara billigare än att köpa sig motsvarande mängd protein i köttform.