Proteinpulver för tjejer

Att använda proteinpulver har varit mer vedertaget för killar än för tjejer. Många tjejer vittnar om att de smugit med sina proteinpulver och kosttillskott. Många proteinpulverburkar var tidigare och några är fortfarande prydda med bodybuilders och riktiga muskelberg. Det kanske inte är riktigt målet för de allra flesta som tränar styrketräning, eller?

Det finns många myter om styrketräning, proteinpulver och styrketräning för tjejer. Att vara biffig är nog inte målet för varken killar eller tjejer som tränar styrketräning. De allra flesta vill nog bara forma musklerna och få de att åtminstone framträda lite grann.

En myt är t.ex. att man blir biffig av att träna styrketräning och äta proteinpulver. Så är inte fallet. Man måste träna väldigt hårt och under lång tid för att bli ”biffig”. Och proteinpulvret i sig kan inte åstadkomma det, det är träningen som gör det. Proteinpulvret hjälper bara till att bygga musklerna.

Speciellt utvecklade proteinpulver för tjejer

Wnt female proteinpulver för tjejerI butikerna som säljer kosttillskott har det dykt upp flera produkter riktade direkt mot kvinnor. Svensk Hälsokost säljer ett preparat som heter WNT’s Female Protein. Det baseras på protein från både mjölk, vassle och soja. Man har också tillsatt Papain, ett enzym som ska underlätta matsmältningen. Dessutom har man tillsatt fruktbitar så att det ska passa att använda proteinpulvret i en smoothie.

En förpackning WNT’s Female Protein med Körsbär/Yoghurt smak kostar 179 kr. Finns också att köpa i Hallon/Yoghurt för samma pris.

Ökande trend bland tjejer – styrketräning + proteinpulver?

Helt klart har fler tjejer börjat använda sig av proteinpulver. Det förekommer många diskussionstrådar i ämnet, så intresset finns där. Fler diskussioner och artiklar om styrketräning, tjejer och proteinpulver:

https://www.traningsdagboken.org/sv/forumtopic/basta-proteinpulvret